Μια νέα νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να ψηφιστεί αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και η οποία προβλέπει ότι στο εξής θα απαγορεύεται η ασφάλιση των οχημάτων εκείνων που ενώ θα έπρεπε να έχουν ελεχθεί από τα ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν το έχουν κάνει.


Χωρίς ασφάλεια τα οχήματα που δεν περνούν από ΚΤΕΟ
Στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) σπεύδουν πάνω από δύο εκατομμύρια οχήματα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούν πλέον να τα ασφαλίζουν.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», πρόκειται για μια νέα νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να ψηφιστεί αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και η οποία προβλέπει ότι στο εξής θα απαγορεύεται η ασφάλιση των οχημάτων εκείνων που ενώ θα έπρεπε να έχουν ελεχθεί από τα ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν το έχουν κάνει.

Συγκεκριμένα, οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να εκδώσουν πλέον ένα καινούργιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήματος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.

Υπενθυμίζεται ότι τέτοιο δελτίο πρέπει να διαθέτουν όλα τα οχήματα μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πρώτη έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους. Στη συνέχεια, το δελτίο ανανεώνεται ανά διετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη τη χώρα κυκλοφορούν σήμερα περίπου 4,6 εκατ. οχήματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις περί υποχρεωτικού περιοδικού τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ. Ωστόσο, στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας (57 δημόσια και 102 ιδιωτικά), σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των κέντρων, προσέρχεται για ελέγχους μόνο το 55%.

Το υπόλοιπο 45% αποφεύγει συστηματικά τον τεχνικό έλεγχο. Την τελευταία τριετία, μόνο στους νομούς της Αττικής και της Θεσσαλονίκης υπάρχουν περίπου 1,2 εκατ. οχήματα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα υπολογίζονται σε περίπου 800.000.


Βρείτε μας στο Χάρτη

Δείτε την τοποθεσία και τον Χάρτη πρόσβασης προς το συνεταιριστικό ΙΚΤΕΟ Βόλου

Χάρτης

Πότε Περνάω ΚΤΕΟ

Μάθετε τώρα κάθε πότε πρέπει να περνά το αυτοκίνητό σας από τεχνικό έλεγχο

Περισσότερα

Τώρα Έλεγχος ADR-ATP

-

Νέο Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή
08:00-18:00
 

Σάββατο
8:00-14:00

Κλείστε ραντεβού

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Μάθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε για τον τεχνικό έλεγχο

Επιβατικά οχήματα

Βαρέα οχήματα - Φορτηγά

Δίκυκλα - Μοτοσυκέτες